Logo Found & Baker

Authentiek stadspaleis "Hotel Haemelinck"

Dit gerestaureerd stadspaleis, voormalig "Hotel Haemelinck", is uniek gelegen op het Sint-Baafsplein in Gent. Het pand heeft een waardevolle historische achtergrond die teruggaat tot aan de 16e eeuw.

Eens de brede toegangspoort gepasseerd, kom je op een binnenplein dat zowel toegang geeft naar het koetshuis (thans verhuurd als woonhuis met 2 slaapkamers) als naar het hoofdgebouw dat op de tweede verdieping een majestueus bewoners-appartement herbergt met 3 slaapkamers.

In het hoofdgebouw geeft de centrale hall met majestueuze trap toegang tot 4 grote salons (burelen van ca. 30 m²) en een keuken op het gelijkvloers en nog eens 5 ruime salons op de eerste verdieping.

Het hoofdgebouw is volledig onderkelderd, met grote gewelfde kelders.

Alles werd onder leiding van architect Arthur Degeyter uitmuntend gerestaureerd met veel respect voor de bestaande structuur en geschiedenis.

Het is een ware verborgen parel, te midden van de stad en voorzien van alle hedendaags comfort. Zo is er een volledig nieuw centraal verwarmingssysteem, nieuwe elektriciteit, nieuwe gas- en waterleidingen, nieuwe bezetting én een modern alarmsysteem. Binnen werden de authentieke muurschilderingen met veel zorg gerestaureerd, werden waar mogelijk de oude parketten in staat hersteld of werd geopteerd voor een nieuw 

Kortom een unieke eigendom, met enorm veel mogelijkheden, laatst gebruikt als combinatie kantoren/bewoning. Maar misschien ziet u dit anders?

Tijdens een bezoek bezorgen wij u graag meer details over de historiek van dit pand én informeren wij u over de mogelijkheden die het in petto heeft.

 
lees meer...

Eigenschappen

Grondoppervlak 764 m2
Slaapkamers/badkamers 5 / 2

Algemeen

Referentie BFG3379
Vrij op bij akte na betaling

Bebouwing

Renovatiejaar 1990
Grondoppervlakte 764 m²
EPC waarde 476 kWh/m²

Comfort

Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 2
Alarm Ja
Aansluiting internet Ja
Aansluiting waterleiding Ja
Lift Ja
Aansluiting aardgas Ja

Financiële info

Kadastraal inkomen 7.501 EUR

Ruimtelijke ordening

Meest recente bestemming Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Dagvaardingen uitgebracht Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Beschermd erfgoed Ja

Formulier