Logo Found & Baker

Château de Tavigny

€ 2.800.000

Middeleeuws kasteel gelegen Middenin het dorpje Tavigny op een perceel van 2ha met een woonoppervlakte van 1200m². Het betreft een oorspronkelijke ‘donjon’ die is gebouwd in het jaar 900. Enkele eeuwen later wordt deze verdedigingstoren extra beschermd door er vier torens rond te plaatsen. Dit ensemble vormt vandaag het kasteel van Tavigny.
Het kasteel is op heden ingericht als woning met uitebreid gastenverblijf die 10 slaapkamers biedt, 8 badkamers, een prachtige vergaderzaal, een biljartzaal, een zithoek, tentoonstellingsruimtes en een wijnkelder.
In de tuin is er mogelijkheid om op verschillende terrassen en zithoekjes die verspreid zijn over het ganse domein te vertoeven.
In 2000 genoot het kasteel een zeer grondige renovatie.
Naast het kasteel bevindt zich een bijhuis de mede verkocht wordt en tal van mogelijkheden biedt. (Vb. b&b)

De geschiedenis van dit imposante bouwwerk gaat terug tot de vroege middeleeuwen. In die tijd bestond het kasteel waarschijnlijk slechts uit de slottoren die nu het centrale deel vormt en was het bezit van een klooster in Prüm, net over de Duitse grens.
Het kasteel kwam omstreeks 1360 in handen van de Luxemburgse familie d'Ouren. Tot het begin van de 18de eeuw bleef in het handen van deze familie.
Door de eeuwen heen wordt de middeleeuwse burcht geleidelijk verbouwd naar een prachtig renaissancekasteel. Van de oude burcht werden twee ronde torens afgebroken en vervangen door bijgebouwen. Rondom de centrale slottoren werd een muur gebouwd met aan elk van de hoeken een ronde toren, terwijl de toren zelf stilaan omgebouwd werd tot woonplaats.
Als in 1730 Jean Francois baron d’Ouren sterft laat hij het kasteel na aan de tweede zoon van zijn zuster, Hubert Sebastian baron van Dobbelstein d´Eyenbourg. In 1811 sterft ook deze familie uit en gaat het kasteel over naar een neef, Gabriel Auguste, graaf de Ludre. Deze verkoopt het kasteel in 1824 aan een rijke leerlooier uit Stavelot. In 1982, werd het kasteel verkocht aan Annette Vanwelden door Josephine Marie-Marguerite Lemaire, weduwe van Edouard Le Maire.
In 1998 komt het Château de Tavigny in handen van de huidige eigenaars.


Deze verkoop betreft overdracht van aandelen. 

 
lees meer...

Eigenschappen

Woonoppervlak 1200 m2
Grondoppervlak 16860 m2
Bouwjaar 10e eeuw
Slaapkamers/badkamers 10 / 8

Algemeen

Referentie BFK1948
Vrij op bij akte na betaling

Bebouwing

Algemene staat Vernieuwd
Bouwjaar 10e eeuw
Renovatiejaar 2000
Bebouwing open
Bouwoppervlakte 1200 m²
Grondoppervlakte 16860 m²
Woonoppervlakte 1200 m²

Comfort

Aantal slaapkamers 10
Aantal badkamers 8
Dubbel glas Ja
Keuring elek. Niet conform

Overige info

Oriëntatie tuin ZO

Formulier