Logo Found & Baker

Historische waterburcht en kasteelhoeve op magnifiek domein

€ 2.480.000

Gelegen op een domein van 9,5 ha bevindt zich dit historische waterkasteel (16e eeuw) en een kasteelhoeve die in 91-93' werden gerestaureerd volgens de regels van de kunst.

De kasteelhoeve heeft een bewoonbare oppervlakte van 460 m² en kent volgende indeling: inkomhal met gastentoilet en vestiaire, keuken, eetkamer, meerdere leefruimtes en zeer ruime woonkamer met open haard.
De eerste verdieping herbergt een bureauruimte, 4 slaapkamers en 2 badkamers waaronder de master bedroom met aansluitend een dressing en badkamer. 
Op de twee verdieping vinden we nog een 5de slaapkamer terug en zolderruimtes. 

De waterburcht beslaat een oppervlakte van 420 m²: inkomhal met gastentoilet, riante eetkamer, woonkamer en keuken. Verder beschikt het kasteel nog over 2 slaapkamers en 2 badkamers, aangevuld met polyvalente ruimtes die gekenmerkt worden het authentiek gebinte. De oorspronkelijke romaanse kelder ademt een enorme geschiedenis uit en ontbreekt dan ook niet in dit geheel.

Het domein bevat verder nog een conciërgewoning (1 slk/1 badk), een ruime garage met verdieping, paardenstallen met authentieke binneninrichting, ruime bijgebouw. 

Deze eigendom kent een zeer rijke historie met onder andere legisten, belangrijke administratoren van de staat en de tweede vrouw van Rubens (H. Fourment) als oud-bewoners. Kortom een unieke opportuniteit om eigenaar te worden van een stuk geschiedenis op een steenworp van Brussel, en dit op een rustieke en groene site.

Mogelijkheid tot aankoop van een boomgaard (1,5 ha).

Het betreft hier een overdracht van aandelen. De waarde hiervan is te bepalen op basis van de boekhouding van de vennootschap en de waardebepaling van het onroerend goed als hierboven weergegeven. 

 
lees meer...

Eigenschappen

Woonoppervlak 880 m2
Grondoppervlak 95000 m2
Bouwjaar 16e eeuw
Slaapkamers/badkamers 10 / 6

Algemeen

Referentie BFU2825

Bebouwing

Bouwjaar 16e eeuw
Renovatiejaar 1993
Grondoppervlakte 95000 m²
Woonoppervlakte 880 m²

Comfort

Aantal slaapkamers 10
Aantal badkamers 6
Keuring elek. Niet conform

Overige info

Garages 2

Ruimtelijke ordening

Meest recente bestemming Agrarisch gebied
Dagvaardingen uitgebracht Nee
Voorkooprecht op dit goed Ja
Verkavelingsvergunning verkregen Nee
Effectief overstromingsgevoelig Ja
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgevoelig Nee
Beschermd erfgoed Ja

Bekijk onze video

Formulier