Logo Found & Baker

Stadspaleis 'Huis Van Beversluys'

Het vroegbarokke stadspaleis Huis Van Beversluys is een unieke parel in het historisch centrum van Brugge, een ware streling voor het oog en de zinnen. Te midden van het mooiste stukje van de stad, gelegen aan de Groenerei, vind je een opvallende oase van rust en schoonheid.

Zowel het statige pand als de iconische omgeving is beschermd, met reden.

De voorbije jaren hebben hier mensen gewoond met een enorm hart voor het gebouw en zijn geschiedenis. Dat merk je aan alles. Onder impuls van de laatste eigenaar is het romantische 17e eeuwse stadspaleis getransformeerd tot een hedendaagse woon- en werkplek, met uitbating van sfeervolle B&B.

Het Huis van Beversluys straalt na meer dan driehonderd jaar nog steeds dezelfde klasse uit. Achter de frappante barokgevel, aan de statige Predikherenstraat, schuilen riante, luxueuze vertrekken. Deze werden aangepast aan moderne noden, met respect voor de karakteristieke elementen. De salons en suites werden royaal aangekleed met kostbare materialen en antieke stukken die de authenticiteit en grandeur van de meesterwoning kracht bijzetten.

Achterin de meticuleus aangelegde tuin – een groene stadsoase met zwembad - bevindt zich een tweede zestiende-eeuwse herenhuis Ook dit gebouw werd respectvol gerestaureerd met antieke bouwmaterialen en ingericht als luxueuze B&B met wellness en een capaciteit van vijf gastenkamers.

Beide gebouwen maken deel uit van het beschermd stadsgezicht ‘Groene Rei met omgeving’. De suites in de B&B genieten dan ook van een schitterend uitzicht op de pittoreske gracht, een van de meest schilderachtige locaties van het oude Brugge.
 

 
lees meer...

Eigenschappen

Woonoppervlak 1138 m2
Grondoppervlak 954 m2
Bouwjaar 1692
Slaapkamers/badkamers 9 / 9

Algemeen

Referentie BFH2228
Omgeving Stad

Bebouwing

Bouwjaar 1692
Renovatiejaar 2015
Grondoppervlakte 954 m²
Woonoppervlakte 1138 m²

Comfort

Aantal slaapkamers 9
Aantal badkamers 9
Dubbel glas Ja
Alarm Ja
Dressing Ja
Zwembad Ja
Aansluiting waterleiding Ja
Aansluiting aardgas Ja
Keuring elek. Conform

Financiële info

Kadastraal inkomen 4.760 EUR

Overige info

Tuin Ja

Ruimtelijke ordening

Meest recente bestemming Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Dagvaardingen uitgebracht Nee
Voorkooprecht op dit goed Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgevoelig Nee

Bekijk onze video

Formulier